Ειρήνη Κωστή

Προς  όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές
(1ου, 2ου και 3ου κύκλου σπουδών) του Τμήματός τους.

Ενημερώνονται οι φοιτητές ότι η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
διοργανώνει Ενημερωτικές Συναντήσεις (Info-Days) για την Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο Erasmus+, ως εξής:
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11.00-13.00
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00-19.00
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Παν/πολη Α', Ιωάννινα).
Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν μία από τις δύο ενημερωτικές συναντήσεις.
Θα χαρούμε να συνομιλήσουμε με όλους τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο της προσεχούς Προκήρυξης
που θα δημοσιευθεί στις 2 Οκτωβρίου 2023 (με καταληκτική ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2023).
Ευχαριστούμε.
Από τη
Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων
Ανακοίνωση Προπτυχιακών Πρωτοετών φοιτητών για υποβολή αίτησης
και δικαιολογητικών Στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024
(Ιωάννινα, Άρτα)
Οι νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν από τηνΠαρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους, για την παροχή στέγασης στιςΦοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στην ειδική εφαρμογή για τη στέγαση στον σύνδεσμο:https://stegasi.merimna.uoi.gr/
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Όλες τις πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής θα τις βρείτε στο σχετικόβίντεο: https://youtu.be/p76EpniBrlEΣτην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτενα διαβάσετε τον Κανονισμό Λειτουργίας Φοιτητικών Κατοικιών Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων (kanonismos-leitoyrgias-foititikon-katoikion-pi-2023.pdf (uoi.gr) για ναενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και την διαδικασία επιλογής καθώς και για τοσύστημα μοριοδότησης των αιτήσεων.
 
Ο/Η κάθε φοιτητής/φοιτήτρια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση για την πόληόπου σπουδάζει (Ιωάννινα, Άρτα), μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πουέχουν ως εξής:
1. Έντυπο Ενημέρωσης Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (θατο βρείτε στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας στον σύνδεσμο:
https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2023/07/enimerosi-chrisis-prosopikon-
dedomenon-dnsi-foititikis-merimnas.pdf
2. Αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας καιΘρησκευμάτων ή Βεβαίωση Σπουδών του Τμήματος εισαγωγής σας.
 
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ήκοινοτική αρχή. Το πιστοποιητικό να έχει τουλάχιστον τρίμηνη ισχύ από τηνημέρα κατάθεσης.
4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
5. Μία πρόσφατη έγχρωμη μικρή φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
6. Αντίγραφο της πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1):
 
α. Των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλεια. Σε περίπτωση διάστασης, η επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση, συνοδευόμενη και από υπεύθυνη δήλωση για καταβολή ή όχι διατροφής τόσο στον/στην σύζυγο όσο και στα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, υποβάλλονται υποχρεωτικά φορολογικές δηλώσεις και των δύο γονέων.
β. Του ίδιου του ενδιαφερόμενου εφόσον δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα προσώπων που συνοικούν και βαρύνουν τον φορολογούμενο γονέα.
7. Την εικόνα αποδοχών (Ενημέρωση Εισοδημάτων – Δαπανών Υπόχρεου) της πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
8. Την τελευταία Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου των γονέων (Εκκαθαριστικό), του ιδίου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών εξαρτώμενωντέκνων εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση.
9. Αντίγραφο τελευταίας βεβαίωσης δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης (Ε9) των γονέων, του ιδίου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών εξαρτώμενων τέκνων(εφόσον υποβάλλουν Ε9).
10. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων που επικαλείται κάποιος (πολυτεκνία, αδελφός φοιτητής σε ανώτατο Ίδρυμα της ημεδαπής,απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι πουβαρύνουν οικονομικά την οικογένεια, πρόοδος στις σπουδές).
11. Στην περίπτωση επίκλησης λόγων υγείας θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωσηαπό το ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, πρώην πρωτοβάθμια δημόσιαυγειονομική επιτροπή) όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι αυτοί και θα κρίνεται η σοβαρότητά τους.
12. Προκειμένου για αλλοδαπό φοιτητή, θα πρέπει να υποβληθεί το Διαβατήριό του,άδεια παραμονής και βεβαίωση Οικονομικής Υπηρεσίας (Εφορίας) από τον τόποκαταγωγής του (επίσημα μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα).
 
Προσοχή:
Μην ξεκινήσετε την αίτησή σας εάν δεν έχετε διαθέσιμα όλα τα δικαιολογητικά. Πριν ξεκινήσετε να συμπληρώνεται την αίτησή σας δείτε το βίντεο με τις οδηγίες. Συμπληρώστε την αίτησή σας προσεκτικά διότι αφού την οριστικοποιήσετε δεν μπορεί να τροποποιηθεί κανένα στοιχείο της. Όσοι πρωτοετείς φοιτητές έχουν εκ παραδρομής υποβάλλει αίτηση
στέγασης στην περίοδο που αφορούσε παλαιούς φοιτητές θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.
 
Πληροφορίες – διευκρινίσεις θα δίνονται καθημερινά 10.00 με 14.00:
Α) Για τα Ιωάννινα στα τηλέφωνα 2651005479, 2651005466,
2651005467, 2651005487 και στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Β) Για την Άρτα στα τηλέφωνα 2681050326, 2681050328, 2681050515
και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ενημερώνονται οι υποψ. διδάκτορες των Τμημάτων του ΠΙ ότι, στο πλαίσιο της δημοσιευμένης Προκήρυξης για την Κινητικότητα Φοιτητών με σκοπό τις Σπουδές_Σχέδιο 2023,
στους Γενικούς Όρους και Κανόνες (https://piro.uoi.gr/erasmus/22/hrisima-eggrafa), στο άρθρο 8,
περιλαμβάνεται η κάτωθι πρόβλεψη για τους φοιτητές 3ου κύκλου (η δράση θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά πιλοτικά από το ΠΙ):

Βραχυχρόνια Κινητικότητα με φυσική παρουσία (διάρκειας 5-30 ημερών)

Η συγκεκριμένη δυνατότητα προβλέπεται ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικότερα οι ποικίλες ανάγκες μάθησης και κατάρτισης των υποψηφίων διδακτόρων,
ειδικά όσων δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να συμμετάσχουν σε μακροχρόνια κινητικότητα Erasmus (διάρκειας 2-5 μηνών).

Συνεπώς, οι υποψήφιοι διδάκτορες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βραχυχρόνια κινητικότητα για Σπουδές με φυσική παρουσία.
Ενθαρρύνεται η προσθήκη εικονικής συνιστώσας στην κινητικότητα με φυσική παρουσία.

Προϋποθέσεις:

- Η διάρκεια της φυσικής κινητικότητας θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5 έως 30 διαδοχικών ημερών.

- Το πανεπιστήμιο υποδοχής θα πρέπει να αποδεχθεί την συγκεκριμένη βραχυχρόνια κινητικότητα.
Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι διδάκτορες θα υποβάλουν κανονικά την αίτησή τους στο πλαίσιο της δημοσιευμένης Προκήρυξης και
στο πλαίσιο συμφωνίας του οικείου Τμήματός τους που προβλέπει κινητικότητα 3ου κύκλου (υποψ. διδακτόρων).
Στην Συμφωνία Σπουδών θα αναγράφουν τον τίτλο της διδακτορικής τους διατριβής καθώς και (εάν είναι δυνατόν) το όνομα του επιβλέποντα στο πανεπιστήμιο υποδοχής.
Αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αξιολόγησης και επιλογής από τα Τμήματα, η Δ/νση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων θα αναλάβει να επικοινωνήσει με το πανεπιστήμιο-εταίρο
προκειμένου να διερευνήσει την συγκεκριμένη δυνατότητα και εν συνεχεία θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους.

Οι όροι καταβολής της υποτροφίας θα ανακοινωθούν στους υποψ. διδάκτορες οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί για υλοποίηση βραχυχρόνιας κινητικότητας, απευθείας από τη Δ/νση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Από τη
Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων


Παρακαλώ βρείτε επισυναπτόμενη την Προκήρυξη Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΠΜΣ «Βιοπληροφορική-Υπολογιστική Βιολογία» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://msc-bioinformatics.biol.uoa.gr/.

Εκ μέρους της Διευθύντριας του ΠΜΣ Αναπλ. Καθ. Β. Οικονομίδου.

Από τη γραμματεία του ΠΜΣ,

Ευαγγελία Παπατρέχα,

Τηλ. επικοινωνίας: 210-7274877, 6938699391

...
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 12:17

Θέσεις εργασίας στη DEMO

Η εταιρεία DEMO απευθύνεται σε τελειόφοιτους/απόφοιτους του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών προσφέροντας θέσεις εργασίας στις παρακάτω ειδικότητες:

o   Production Shift Supervisor

o   QC MB Supervisor

o   R&D Analyst

Δείτε αναλυτικά την περιγραφή των θέσεων στα συνημμένα αρχεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω του site:

https://careers.demo.gr/ "

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί οι Προσκλήσεις για τη χορήγηση υποτροφιών σε Υποψήφιους Διδάκτορες  και Μεταδιδάκτορες από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα έχουν αναρτηθεί οι Προσκλήσεις:

  1. Χορήγησης Υποτροφιών Υποψηφίων Διδακτόρων 2023, με αριθμό πρωτοκόλλου 6580/2023 και
  2. Χορήγησης Υποτροφιών Μεταδιδακτόρων 2023, με αριθμό πρωτοκόλλου 6596/2023.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία. 

 

Δημήτριος Μαρέτας

Διεύθυνση Οικονομικής & Διοικητικής Υποστήριξης ΕΛΚΕ

Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης

Τμήμα Υποστήριξης Διοικητικών Διαδικασιών Έργων – Άρτα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κτίριο Διοίκησης – Έναντι Γέφυρας Αράχθου 

47 100 ΑΡΤΑ

ΤΗΛ: 26810 50034

FAX: 26810 76405

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και το Τμήμα ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου Πρακτικής Άσκησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Στις 16 και στις 19 Ιανουαρίου 2023θα πραγματοποιηθούν Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για τους φοιτητές των Τμημάτων του Π.Ι. Οι Ενημερωτικές Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και μέσω της πλατφόρμας MicrosoftTeams. Στις Ενημερωτικές Εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν στοιχεία για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, καθώς και τις διαδικασίες και προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών. Επίσης, στις εκδηλώσεις θα υπάρχει ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων, προκειμένου οι φοιτητές να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης (Ενότητα: «Νέα») στη διεύθυνση: https://bit.ly/3GPgCpO

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, στον ιστότοπο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης: http://gpa.uoi.gr/.

 

Διαρκής ενημέρωση:

http://gpa.uoi.gr

https://www.facebook.com/gpauoi

Επικοινωνία για φοιτητές:students@gpa.uoi.gr

Σελίδα 1 από 2