John Halley

Οι διαλέξεις του μαθήματος «Η προέλευση και η εξάπλωση των επιδημιών (διδασκαλία στα αγγλικά)» θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στην Αίθουσα Α, στο καινούριο Κτίριο ΒΕΤ, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.

Όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος θα γίνονται μέσω του e-course. Παρακαλώ να εγγραφείτε άμεσα, ώστε να έχετε έγκαιρα όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για το μάθημα.

Οι διαλέξεις του μαθήματος «Ανάλυση περιβαλλοντικών δεδομένων (διδασκαλία στα αγγλικά)» θα ξεκινήσουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στην Αίθουσα Β, στο καινούριο Κτίριο ΒΕΤ, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.

Όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος θα γίνονται μέσω του e-course. Παρακαλώ να εγγραφείτε άμεσα, ώστε να έχετε έγκαιρα όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για το μάθημα.

Αυτό το βίντεο έχει στόχο να προσελκύσει φοιτητές που θέλουν να κάνουν σπουδές στις περιβαλλοντικές επιστήμες και να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για το έργο και τις δραστηριότητες του Τμήματος ΒΕΤ. Δίνει μια εικόνα των εργαστηρίων του Τμήματός μας, των ανθρώπων που τα στελεχώνουν όπως και των δραστηριοτήτων και ερευνητικών ενδιαφερόντων τους καθώς και του σταθμού πεδίου (ΠΑΛΑΣΕ) στο Ζαγόρι, όπου διεξάγονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΒΕΤ και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Δίνει επίσης και μια εικόνα του εντυπωσιακού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, εξαιρετικά πλούσιας σε βιολογική και πολιτισμική ποικιλότητα, με τα υπέροχα τα βουνά και τους άλλους εντυπωσιακούς φυσικούς σχηματισμούς.

Σύνδεσμος: https://youtu.be/iv7LIOodisk

Θα είναι χρήσιμο σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρειάζεται να αποφασίσουν για τις σπουδές τους. Προωθήστε το σε φίλους και γνωστούς σας πριν κλείσουν τα μηχανογραφικά.

 

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 13:05

Seminar about Coexistence and Biodiversity Declines

The BET EcoLab presents an Open Seminar
on Wednesday15/6/2022 at 13.00
entitled:


Using coexistence theory to understand the causes and consequences of biodiversity declines

Speaker: Prof. Eric Allen, University of Bern, Switzerland

Lecture theatre Α, ΒΕΤ (new building).

Video call link: https://meet.google.com/stt-odxy-byg (Google meet, open from 12.30)

Δεχόμαστε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το επόμενο θερινό σχολείο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος (25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2022) με τίτλο «TransboundaryEcosystemManagementandConflictPrevention». Το θερινό σχολείο Θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή περιοχή Sharr/Sar-Korab-Koritnik που μοιράζονται το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία. Συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Eberswalde (Γερμανία). Σε αυτό το σχολείο οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν στρατηγικές διαχείρισης οικοσυστημάτων σε διασυνοριακές περιοχές, χρησιμοποιώντας αρχές και εργαλεία προσαρμοστικής διαχείρισης (συμπεριλαμβανομένων των προτύπων διατήρησης CMP και του λογισμικού Miradi). Τέσσερις (4) θέσεις είναι διαθέσιμες για φοιτητές από το ΒΕΤ.Οι φοιτητές θα πρέπει να αναλάβουν τα έξοδα και την οργάνωση του ταξιδιού μετάβασης και επιστροφής τους και την ασφάλισή τους στην περιοχή της Λίμνης Σκόδρα. Όλα τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από τους διοργανωτές. Το σχολείο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά. [Αξία 6 ECTS].Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στον J.M. Halley (jhalley@uoi.gr).

 

SarLake

 

Η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας της Ελευθερίας Παπασταύρου, με τίτλο "Περιβαλλοντική ιστορία- Τα μνημειακά πλατάνια των Ιωαννίνων σε κίνδυνο", θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Google Meet στις 15.00 την Τετάρτη 11/05/2022.

(Video call link: https://meet.google.com/yda-tvmm-tzs)

Η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας της Σπυρέττας Βαξεβανίδη, με τίτλο "Εδώδιμα μανιτάρια και φαρμακευτικά αρωματικά φυτά στην αγορά των Ιωαννίνων", θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Google Meet στις 14.00 την Τετάρτη 11/05/2022.

(Video call link: https://meet.google.com/yda-tvmm-tzs)

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για το μάθημα Οικολογία Πεδίου παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα στο εξής e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι αύριο με το όνομα και το Α.Μ. τους μόνο, και να έρθουν σε μια ενημερωτική συνάντηση την επόμενη εβδομάδα 23/3 (στις 9 πμ). Περισσότερες πληροφορίες στο e-course.

Το μάθημα "Γενική Οικολογία" (διαλέξεις και εργαστήρια) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το 1ο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας (κτίριο ΒΕΤ, 1ος όροφος).

Καλούνται οι φοιτητές να εγγραφούν στο e-course του μαθήματος καθώς όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται εκεί.

Σελίδα 1 από 23