Ιωάννη Λεονάρδο

Την Τετάρτη 2/11/2022 και ώρα 13 μμ θα γίνει η δημόσια παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ. Ιερεμία Χουσίδη. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Α του κτηρίου ΒΕΤ. 

Η παρουσίαση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω MsTeams στο σύνδεσμο: 

 
Η διαζώσης παρακολούθηση θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολα. 
 
εκ του Εργαστηρίου Ζωολογίας 

Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα : Λιμναία και Ποτάμια οικοσυστήματα και οργανισμοί" θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στη σελίδα του μαθήματος στο ecource. Το μάθημα θα διδάσκεται απο συνεργάτη στα πλαίσια του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας. Η επικοινωνία των φοιτητών με τον διδάσκοντα ή τον συντονιστή του μαθήματος θα γίνεται μέσω του ecource. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη των διαλέξεων και εργαστηριακών ασκήσεων. 

εκ του εργαστηρίου 

Την Παρασκευή 1/4/2022 και ώρα 10 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο  "Κάρολος Παπούλιας"πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο:
 
«Καινοτόμες προσεγγίσεις αξιοποίησης της σάρκας και του κελύφους του μπλε καβουριού (Callinectes sapidus
 
Η ημερίδα αφορά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερευνητικού έργου
Το έργο χρηματοδοτείται απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας» και από εθνικούς πόρους.
Η ημερίδα θα μεταδίδεται μέσω live Streaming στο YouTube: 
 
εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας 
Με εκτίμηση
 
Ιωάννης Δ. Λεονάρδος  

οι φοιτητές της Γ ομάδας του 3ου έτους που παρακολούθησαν το προηγούμενο εξάμηνο τις συμπληρωματικές εργαστηριακές ασκήσεις Ζωολογίας καλούνται να παρακολουθήσουν την τελευταία άσκηση που αφορά την μορφολογία και την ανατομία των θηλαστικών. Η άσκηση θα γίνει την Παρασκευή 1/4 και ώρα 15 μμ.  

Όσοι φοιτητές του 2ου έτους  δεν έχουν παρακολουθήσει την άσκηση μπορούν να έρθουν. 

Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα φέρουν τις εργαστηριακές μπλούζες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

εκ του εργαστηρίου 

οι φοιτητές του 3ου έτους που παρακολούθησαν το προηγούμενο εξάμηνο τις συμπληρωματικές εργαστηριακές ασκήσεις Ζωολογίας καλούνται να παρακολουθήσουν την τελευταία άσκηση που αφορά την μορφολογία και την ανατομία των θηλαστικών. Οι ασκήσεις θα γίνουν άυριο Παρασκευή 18/3 θα ασκηθούν οι δυο πρώτες ομάδες ως εξής: 

Ομάδα Α 15μμ-17:30 μμ

Ομάδα Β 17:30-20μμ

 

Η ομάδα Γ θα ασκηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει ενημέρωση. 

Οι φοιτητές του 2ου έτους μπορούν να έρθουν σε μια εκ των τριών ομάδων. 

Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα φέρουν τις εργαστηριακές μπλούζες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

εκ του εργαστηρίου 

Το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2021-22) θα διδαχθεί το μάθημα : "Ιχθυολογία". Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022-23) θα διδαχθεί το μάθημα "Υδατοκαλλιέργειες". 

Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακαολουθήσουν το μάθημα "Ιχθυολογία" θα πρέπει να συνδεθούν στη σελίδα του μαθήματος στο ecource και μέσω αυτού πλέον θα ενημερώνονται. Ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 25 φοιτητές. 

 

Τα μαθήματα επιλογής Θαλάσσια Βιολογία καθώς και Ποτάμια και Λιμναία Οικοσυστήματα (Λιμνολογία) πρόκειται να διδαχθούν στο εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους. 

Τα μαθήματα θα διδάσκονται από την κ. Όλγα Πετρίκη. 

Ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να παρακολουθήσει το κάθε μάθημα είναι έως είκοσι (20). 

Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ένα ή και τα δυο μαθήματα θα πρέπει να  δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο mail της διδάσκουσας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λεπτομέρειες σχετικά με την διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου. 

 

εκ μέρους της διδάσκουσας

Η εργαστηριακή άσκηση του μαθήματος Ζωολογία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/11 για τους φοιτητές του ΤΡΙΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, αναβάλεται για την ερχόμενη εβδομάδα (25/11). 

Εκ του εργαστηρίου 

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων Ζωολογίας, για φοιτητές του 3ου έτους,  έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Την Πέμπτη 4/11 θα γίνει η πρώτη άσκηση. Η άσκηση αφορά την ιστολογία και την μελέτη ιστολογικών παρασκευασμάτων. Οι φοιτητές καλό θα είναι να μελετήσουν το αντίστοιχο κεφάλαιο του εργαστηριακού οδηγού. Επίσης να μελετήσουν την παρουσίαση της εν λόγω άσκησης . Το εκπαιδευτικό υλικό είναι αναρτημένο στην αντίστοιχη σελίδα του ecource. 

Για την παρακολούθηση της άσκησης, ισχύουν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής. Επίσης, καθώς θα αφορά παρακολούθηση μικροσκοπικών παρασκευασμάτων, καλό θα είναι οι φοιτητές μετά την χρήση του μικροσκοπίου να καθαρίζουν τους προσοφθάλμιους φακούς με απολυμαντικό που θα διατίθεται στο εργαστήριο. 

εκ του εργαστηρίου.  

Οι φοιτητές του τρίτου έτους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία αντιπροσωπευτικές εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος της Ζωολογίας μπορούν απο την Πέμπτη 4/11 και σε εβδομαδιαία βάση να προσέρχονται.

Οι ομάδες εργαστηρίων θα είναι τρεις, αντίστοιχες με αυτές του μαθήματος  της Ανοσολογίας . Το πρόγραμμα παρακολούθησης θα είναι :

3η ομάδα 2-4 μμ

1η ομάδα 4-6 μμ

2 η ομάδα 6-8 μμ. 

 

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική. Η εφαρμογή όλων των κανόνων προφύλλαξης σχετικά με τον SARS COV-19 είναι υποχρεωτική. 

 

εκ του εργαστηρίου

Σελίδα 1 από 6