Ειρήνη Κωστή

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 12:19

«WOMENTORS: Ενδυνάμωση Νέων Γυναικών»

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, 

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το δωρεάν πρόγραμμα «WOMENTORS: Ενδυνάμωση Νέων Γυναικών», το οποίο έχει ως κύριο σκοπό του την πολύπλευρη ενδυνάμωση γυναικών ηλικίας 18-35 ετών σε όλη τη χώρα, ώστε να ενισχυθούν, να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους, με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στη τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα επιμορφωθούν φοιτήτριες, οι οποίες με τη σειρά τους θα προσφέρουν ενδυνάμωση σε άλλες νέες γυναίκες. 

Τα σεμινάρια θα προσφερθούν διά ζώσης σε 12 πόλεις της Ελλάδας, αλλά και διαδικτυακά, για τις γυναίκες που δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν διά ζώσης στις συγκεκριμένες πόλεις. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά τεσσάρων ημερίδων, διάρκειας 7-8 ωρών έκαστη, που θα γίνουν σε Σαββατοκύριακα, στις εξής πόλεις: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Μυτιλήνη, Πειραιάς. Οι γυναίκες που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια διαδικτυακά θα συμμετάσχουν σε μια σειρά 10 σεμιναρίων μέσης διάρκειας 2-3 ωρών έκαστο.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση που έχετε αλλά και το έργο που επιτελείτε στο Πανεπιστημιακό σας Ίδρυμα, προς όφελος των φοιτητριών και φοιτητών σας, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή σας να μας βοηθήσετε  κοινοποιώντας την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις φοιτήτριες.

Παρακάτω θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι φοιτήτριες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του προγράμματος.

Αίτηση Συμμετοχής στα Δωρεάν Σεμινάρια Ενδυνάμωσης WOMENTORS 2022-23 (google.com)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση,

Με εκτίμηση,

 

Ξανθοπούλου Μαρία

Διαχειρίστρια προγραμμάτων

Ίδρυμα Λαμπράκη

Αναγνωστοπούλου 5
106 73 Αθήνα
www.lrf.gr
τηλ.: 210 3626150
fax:   210 3390119
e-mail:mxanthopoulou@lrf.gr

signature_824539808

HDEMOSA υλοποιεί για 5η χρονιά φέτος το πρόγραμμα StartYourJourney!

Ο θεσμός Start Your Journey αναφέρεται σε προγράμματα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης και προσκαλεί Τελειόφοιτους ή Πτυχιούχους Πανεπιστημίων των ακόλουθων ειδικοτήτων, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2022.

Οι επιστημονικές ειδικότητες που συμμετέχουν είναι από τα Tμήματα:

•             Χημείας

•             Βιολογίας

•             Φαρμακευτικής

•             Χημικών Μηχανικών

•             Μηχανολόγων Μηχανικών

•             Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

•             Ηλεκτρονικών Μηχανικών / Μηχανικών Αυτοματισμού

 

Το πρόγραμμα Start Your Journey δίνει εφάπαξ χρηματική ενίσχυση σε 3 άτομα ανά ειδικότητα, ύψους 2000€, 1000€ και 500€, καθώς επίσης και 3 θέσεις έμμισθης Πρακτικής Άσκησης ανά ειδικότητα.

Συγκεκριμένα, όσοι επιλεγούν για την Πρακτική Άσκηση θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να εξελιχθούν επιστημονικά και επαγγελματικά σε μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσα από ένα πλάνο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην επαγγελματική τους εκπαίδευση και την ενεργή τους συμμετοχή σε projects και τις παραγωγικές μονάδες της DEMO. Οι νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε υπερσύγχρονα εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στις διευθύνσεις Διασφάλισης Ποιότητας, Regulatory Affairs, Τεχνικής Υποστήριξης, Technology & Digital Transformation, Εταιρικής Διακυβένησης / Ανάπτυξης Εφαρμογών.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες:

https://www.demo.gr/el/startyourjourney/

Παρακαλούμε βρείτε συνημμένα την 3η αναλυτική ανακοίνωση για το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΠΕΒ, σχετικά με τις εγγραφές συνέδρων και την υποβολή εργασιών.
 
 
Σας κοινοποιούμε επίσης και το FB Event:  https://www.facebook.com/events/987488888537307
 
Η ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://13synedrio.pev.gr
 
Με εκτίμηση,
Από τη γραμματεία της ΠΕΒ
Σελίδα 1 από 2