Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 14:52

Διάκριση για φοιτήτριες του ΤΒΕΤ: FameLab Greece || Ioannina

Προστέθηκε από τον 

Το Ioannina Science Festival σε συνεργασία με το British Council διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον προκριματικό διαγωνισμό του FameLab. To FameLab αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης, όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά για να εξηγήσει ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής του με απλό και κατανοητό τρόπο στο ευρύ κοινό.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ο προκριματικός διαγωνισμός των Ιωαννίνων, όπου 9 διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν τους κριτές με την επικοινωνιακοτητα τους και το πάθος τους για το science communication. Την αξιολόγηση των διαγωνιζομένων έκανε μια τριμελής κριτική επιστημονική επιτροπή, η οποία επιλέχθηκε από το Ioannina Science Festival, με βάση τα κριτήρια Content, Clarity και Charisma. Η Δρ. Λευκοθέα - Βασιλική Ανδρέου, η οποία διδάσκει ως ΕΕΠ του τμήματος ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γνωστή για τη χρήση του format του FameLab στη διδασκαλία της, η καθηγήτρια κυρία Παναγιώτα Καντή, καθηγήτρια του τομέα της Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και ο Δρ. Απόστολος Χατζής, ηθοποιός και public speaking coach, ήταν εκείνοι που βαθμολόγησαν τους επίδοξους FameLabbers και αποφάσισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι νικήτριες που πέρασαν στον εθνικό τελικό των Αθηνών είναι φοιτήτριες του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Κατερίνα Κηροποιού και Σταματίνα Σαρητζόγλου θα εκπροσωπήσουν τα Ιωάννινα τον ερχόμενο Μάιο στον τελικό με το ίδιο πάθος για να νικήσουν και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή τελικό του FameLab. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να μιλήσουν για την εμπειρία τους.

final facebook

 

Διαβάστηκε 609 φορές