Αικατερίνη Ψαρροπούλου

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 12:05

Διδακτορικό - Αθήνα

Ελαβα και σας προωθώ για τυχόν ενδιαφερόμενους αποφοίτους - ΚΨ

 

Θέση διδακτορικού ανθρώπινης μεταφραστικής νευροανοσολογίας με έδρα το Εργαστήριο Νευροανοσολογίας της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου που στεγάζεται στο Νέο Κτήριο του Αιγινητείου της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Υπάρχει εγκαθιδρυμένη συνεργασία με το BSRCFleming ενώ είναι εξασφαλισμένη τριετής χρηματοδότηση. 

 Προαπαιτούμενα: πτυχίο ΑΕΙ Βιολογίας ή συναφές, εμπειρία στην εργαστηριακή κυτταρική και μοριακή βιολογία (π.χ. πτυχιακή εργασία, master), γνώση αγγλικών. 
Ευπρόσδεκτη εμπειρία στην εργαστηριακή ανοσολογία και νευροανοσολογία (π.χ. πτυχιακή, master). Η/Ο υποψήφιος διδάκτορας θα αποκτήσει εμπειρία σε ευρύ φάσμα τεχνικών μοριακής ανοσολογίας (flowcytometrysinglecellsorting/PCRmolecularcloningoftheBcellreceptormonoclonalantibodyexpressionELISAnextgenerationsequencingoftheBcellreceptor) και έκθεση στη θεωρία της ανοχής στον εαυτό των Bλεμφοκυττάρων (Bcelltolerance) σε invivoδιαταραγμένα (perturbed) ανθρώπινα συστήματα. 

Υπεύθυνοι Π. Σταθόπουλος, Λ. Στεφανής pmstathopoulos@gmail.comlstefanis@bioacademy.gr

Μου το έστειλαν και σας το προωθώ. Αν θέλετε πληροφορίες γράψτε τους, εγώ δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 13:56

Φυσιολογία Ι και ΙΙ

Οι ανακοινώσεις βγαίνουν στο e-course, βγήκε μόλις η πρώτη για την Φυσιολογία Ι. Οσοι/ες έχετε πρόβλημα εισόδου στο e-course γράψτε μας τώρα να το λύσουμε.

Ελαβα το συνημμένο και σας το προωθώ για τυχόν ενδιαφερόμενες φοιτήτριες

Αναβάλλεται το αυριανό μάθημα λόγω της ανακοινωθείσας συνάντησης τέταρτου έτους. Οι ώρες θα αντικατασταθούν ως εξής:

Παρασκευή 2-3

Δευτέρα 4-6 (θα προστεθεί μία ώρα στο μονόωρο μάθημα)

Οι εργαστηριακές ασκήσεις αρχίζουν την Δευτέρα στο εργαστήριο Πληροφορικής (Μεταβατικό, 1ος όροφος) τις ώρες και για τις ομάδες που έχουν ανακοινωθεί

Εχουν αναρτηθεί στο e-course.

Οποιος θέλει να δει το γραπτό του ας απευθύνεται στον κο Λαμπρακάκη (και για τα δύο μαθήματα) και από τις 1 Οκτ. και μετά και στην κα Ψαρροπούλου

Σας στέλνω νεώτερη ανακοίνωση που περιέχει το πρόγραμμα. [υπενθυμίζω η συμμετοχή φοιτητών είναι δωρεάν]

Επίσης ας γνωρίζετε τα εξής

-Το ECNP session είναι δωρεάν και αφορά όλους (δείτε πρόγραμμα επίσης)

-Τέλος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 21:30 θα διοργανώσουμε το πάρτυ του συνεδρίου σε ένα club πίσω από το Χίλτον (παλιό Νόστος) με live dance music (80’s-90’s). Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα συμβάλουν στην επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και του συνεδρίου. Παρακαλούμε ενημερώστε τους συνεργάτες, αλλά και άλλους φίλους σας! Θα ακολουθήσει σύντομα άλλο μαιλ με όλες τις λεπτομέρειες.

Αναβάλλεται το σημερινό μάθημα λόγω ασθένειας της διδάσκουσας

Η παρουσίαση της Πτυχιακής που έγινε με την επίβλεψη της Αναπλ. Καθηγήτριας κας Κ. Αντωνίου, με τίτλο "Ρύθμιση της ψυχοδιεγερτικής δράσης της κοκαΐνης από το σύστημα των κανναβινοειδών" θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 13:00 στην αίθουσα 4

Σελίδα 1 από 2