Αλέξανδρο Δευτεραίο

Εκ μέρους της L'Oréal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, σας προσκαλούμε στη φετινή Τελετή Βράβευσης του προγράμματος L'Oréal - UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.
Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 15.04.2021 στις 11.00 π.μ. Για να την παρακολουθήσετε επισκεφτείτε το www.womeninscience2021.gr
Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να τιμήσουμε όλοι μαζί τρεις σπουδαίες Ελληνίδες ερευνήτριες, που θα βραβευτούν για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην Επιστήμη.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2020-21.pdf), η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων των φοιτητών έχει οριστεί η 05/04/2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία από τα Α.Ε.Ι. και τις Α.Ε.Α., συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι βάσει των οδηγιών που δόθηκαν για το Εαρινό εξάμηνο 2020-21 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δυνάμει του εγγράφου με Αρ.Πρωτ.: 32804 /Z1/22/03/2021 που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://eudoxus.gr/files/Odhgies_Pros_Eudoxus_Earino_2020.pdf, έγινε άρση των διαλειτουργικοτήτων ελέγχου δηλώσεων μαθημάτων μεταξύ του Ευδόξου και των επιμέρους Πληροφοριακών Συστημάτων των Γραμματειών.

Ως εκ τούτου οι φοιτητές μπορούν να προβούν σε δήλωση συγγραμμάτων ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει δήλωση μαθημάτων για το τρέχον εξάμηνο.

Υπενθυμίζουμε ότι στον Εύδοξο οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι ή πρόκειται να εγγραφούν κατά το τρέχον εξάμηνο σύμφωνα με τη δήλωση μαθημάτων στη σχολή τους, και δεν έχουν παραλάβει οποιοδήποτε σύγγραμμα για αυτά τα μαθήματα στο παρελθόν.

Ειδικά για το εαρινό εξάμηνο 2020-21, σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ' αριθμ. 1068B/19.03.2021 (https://eudoxus.gr/files/FEK_1068B_19.03.2021.pdf) αλλά και με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2020-21.pdf) οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους είτε στο χειμερινό εξάμηνο 2020-21 είτε στο εαρινό εξάμηνο 2020-21, ακόμα και αν έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε αυτά, αλλά πάντοτε με την προϋπόθεση να μην έχουν παραλάβει σύγγραμμα για τα εν λόγω μαθήματα.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι στο επόμενο εξάμηνο εφόσον δεν υπάρξει αντίστοιχο κώλυμα, οι διαλειτουργικότητες μεταξύ των ΠΣ Γραμματειών και Ευδόξου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Στη διάθεσή σας,
Γραφείο Αρωγής Χρηστών

Σας ενημερώνουμε ότι φέτος τον Ιούλιο θα διεξαχθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιμορφωτικό σεμινάριο (με τη μορφή webinar), το οποίο αφορά στη χρήση ζώων εργαστηρίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ή απόφοιτους σχολών ιατροβιολογικής κατεύθυνσης, οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν με ζώα στα πλαίσια ερευνητικών σκοπών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.fleming.gr/our-services/las-courses

https://www.animalfacility.eu/las-courses

Το Ioannina Science Festival σε συνεργασία με το British Council διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον προκριματικό διαγωνισμό του FameLab. To FameLab αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης, όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά για να εξηγήσει ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής του με απλό και κατανοητό τρόπο στο ευρύ κοινό.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ο προκριματικός διαγωνισμός των Ιωαννίνων, όπου 9 διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν τους κριτές με την επικοινωνιακοτητα τους και το πάθος τους για το science communication. Την αξιολόγηση των διαγωνιζομένων έκανε μια τριμελής κριτική επιστημονική επιτροπή, η οποία επιλέχθηκε από το Ioannina Science Festival, με βάση τα κριτήρια Content, Clarity και Charisma. Η Δρ. Λευκοθέα - Βασιλική Ανδρέου, η οποία διδάσκει ως ΕΕΠ του τμήματος ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γνωστή για τη χρήση του format του FameLab στη διδασκαλία της, η καθηγήτρια κυρία Παναγιώτα Καντή, καθηγήτρια του τομέα της Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και ο Δρ. Απόστολος Χατζής, ηθοποιός και public speaking coach, ήταν εκείνοι που βαθμολόγησαν τους επίδοξους FameLabbers και αποφάσισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι νικήτριες που πέρασαν στον εθνικό τελικό των Αθηνών είναι φοιτήτριες του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Κατερίνα Κηροποιού και Σταματίνα Σαρητζόγλου θα εκπροσωπήσουν τα Ιωάννινα τον ερχόμενο Μάιο στον τελικό με το ίδιο πάθος για να νικήσουν και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή τελικό του FameLab. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να μιλήσουν για την εμπειρία τους.

final facebook

 

Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2020-21.pdf), οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 05 Απριλίου 2021. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας δεν θα είναι δυνατό να υποβληθεί καμία νέα δήλωση ή να τροποποιηθεί κάποια ήδη υποβληθείσα.

Στη δήλωσή τους οι φοιτητές, θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα πεδία της "Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης" για την κατ' οίκον παράδοση των συγγραμμάτων που θα επιλέξουν.
Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς ή/και με δικά τους μέσα θα ξεκινήσει την Τρίτη 06 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 24 Μαίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των φοιτητών.

Ειδικά για το εαρινό εξάμηνο 2020-21, σύμφωνα με την προαναφερθείσα ΚΥΑ και Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και με το έγγραφο του Υπουργείου (https://eudoxus.gr/files/Odhgies_Pros_Eudoxus_Earino_2020.pdf) οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν την τρέχουσα περίοδο συγγράμματα για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους είτε στο χειμερινό εξάμηνο 2020-21 είτε στο εαρινό εξάμηνο 2020-21, ακόμα και αν έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε αυτά, αλλά πάντοτε με την προϋπόθεση να μην έχουν παραλάβει σύγγραμμα για τα εν λόγω μαθήματα.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).

Το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ». Η έναρξη του Π.Μ.Σ. για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021. Το Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην «Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας» (MSc in Ecology and Biodiversity Conservation). Τα μαθήματα διεξάγονται στην Ελληνική ή στην Αγγλική γλώσσα, όπου θεωρείται αναγκαίο. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) του Προγράμματος ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα και δεν υπερβαίνει τα έξι (6) εξάμηνα. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές μερικής φοίτησης, η χρονική διάρκεια είναι έξι (6) εξάμηνα.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση άριστα εκπαιδευμένων επιστημόνων με γνώση της τρέχουσας επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, των σύγχρονων ερευνητικών τεχνικών και προσεγγίσεων και με ικανότητα υλοποίησης έρευνας σε κρίσιμα σύγχρονα θέματα που αφορούν τη βιοποικιλότητα των χερσαίων περιβαλλόντων (των εσωτερικών υδάτων συμπεριλαμβανομένων),αλλά και τη διαχείριση της, με έμφαση στο ελληνικό περιβάλλον. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην προετοιμασία ικανών και άρτια εκπαιδευμένων επιστημόνων για τη στελέχωση ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς και σχετικών μονάδων παραγωγής στη χώρα μας και διεθνώς, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, την αριστεία και την καινοτομία.

Η προκήρυξη για το 2021-2022 βρίσκεται εδώ και η ενημερωτική αφίσα εδώ. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (βλ. προκήρυξη) αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ηλεκτρονικές υποβολές αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών θα γίνουν κατά το διάστημα από 20 Μαρτίου έως και 20 Μαΐου 2021. Η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: «Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης για το ΠΜΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ».

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ "Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας".

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου» (ΠΜΣ-ΜΒΝΑ), διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ).

Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής προερχόμενους από τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας ή άλλων Τμημάτων με συναφές αντικείμενο να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έως και την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021. Η γλώσσα στην οποία γίνονται οι διαλέξεις είναι η Αγγλική και το Πρόγραμμα δεν έχει δίδακτρα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος:

https://www.grad-mbhd-uoc.gr/index.php/en/admission/how-to-apply

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών: 23η Απριλίου 2021.

Ο Διευθυντής Σπουδών,

Δ. Καρδάσης, Καθηγητής Βιοχημείας

ANNOUNCEMENT

The Graduate Program “The Molecular Basis of Human Diseases” of the University of Crete Medical School announces that the call for applications for new graduate students regarding academic year 2021-2022 is now open.

Eligible applicants should hold an MD or BSc degree from Departments of Schools of Health Sciences (Medicine, Dentistry, Nursing, Pharmacy) or Biological Sciences (Biology, Molecular Biology, Genetic Biotechnology, Biochemistry, Chemistry).

Courses will start in the Fall of 2021 and a Master’s degree will be awarded after the successful completion of four (4) academic semesters. The official language of the Program is English and has no fees.

For additional information and application forms visit: https://www.grad-mbhd-uoc.gr/index.php/en/admission/how-to-apply

The deadline for the submission of applications is April 23rd, 2021.

The Director of the Graduate Program,

Dimitris Kardassis, Professor of Biochemistry

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 20:03

Summerschool in Immuno-Oncology

Tοποθεσία: Λάρισα

Φορέας Διοργάνωσης: Εταιρεία Κλινικής και Εργαστηριακής Έρευνας στην Ογκολογία

Μορφή συνεδρίου: Το συνέδριο θα έχει υβριδικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση με τη φυσική παρουσία σε καθορισμένο αριθμό συνέδρων [Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση live streaming ]

Για τη παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή.

Παρακαλώ όπως πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, ΕΔΩ

Γραμματεία συνεδρίου: SCEP, τηλ. 2107240039, website: www.scep.gr

Facebook: Scep congress and events

Βρείτε πληροφορίες στο συνημμένο.

Σελίδα 1 από 2